Half Double
Foundation og Practitioner

 • Længde
  5 dage
 • Pris
  20.500,-
 • Sprog
  Dansk & Engelsk
Half Double er en ny projektledelsesmetodologi, hvor fokus i højere grad er på den værdi, projektet skaber, frem for projektets leverancer. Med fokus på tre kerneelementer og ni simple værktøjer er Half Double designet til at forkorte projektets gennemløbstid, samtidig med at effekten øges med tidlig realisering af gevinster.

Om kurset

Half Double projektledelsesforløbet giver dig solid viden om Half Double samt konkrete værktøjer til at gennemføre projekter ud fra Half Double-tilgangen.

På Foundation -kurset får du et solidt indblik i Half Double-metodologiens tre kerneelementer effekt, flow og lederskab, og hvordan de bruges til at skabe den ønskede værdi i dine projekter. Kurset afsluttes med en Half Double Foundation certificering.

Practitioner Class fokuserer på den praktiske anvendelse og giver dig udvidet indsigt i Half Double metodologien, og hvordan du bruger den i dit eget projekt. Efter kurserne modtager du et diplom fra Implement Learning Institute som bevis for, at du har gennemført Half Double forløbet.

På kurset lærer du, hvordan du som projektleder kan sikre fremdrift og tidlig effekt i dine projekter. Med teori, konkrete værktøjer og personlig sparring bliver du klædt på til at køre projekter med Half Double metodologien.

Half Double projektledelsesforløb

Udbytte - Når du vender tilbage fra kurset, vil du være klædt på til at:

 • Gennemføre hurtigere og mere effektive projekter ved at benytte Half Double.
 • Arbejde med de tre kerneelementer effekt, flow og lederskab for at skabe succes i dine projekter.
 • Arbejde praksisorienteret med Half Double og tilpasse Half Double-værktøjerne til din organisation
 • Lede et projekt med et agilt og fleksibelt mindset.
 • Anvende Half Double til at håndtere usikkerhed og motivere projektejer og styregruppe til at engagere sig aktivt.
 • Bestå den valgfrie Half Double Practitioner-certificering.

Indhold

 • Metoderne og værktøjerne fra Half Double, og hvordan disse kan anvendes i praksis.
 • Indsigt i de tre kerneelementer effekt, flow og lederskab.
 • Princippet lokal tilpasning, og hvordan man i praksis anvender kerneelementer og værktøjer for at opnå den ønskede effekt.

Deltagerprofil

Kurset er relevant for dig, der ønsker at udvide dine projektlederkompetencer, og henvender sig til projektledere, programledere, PMO-medlemmer og projektdeltagere.

Det er en fordel, hvis du har kendskab til projektarbejde samt brugen og metoderne inden for klassisk projektledelse, da det giver mere udbytte af kurset, hvis du har styr på de grundlæggende projektværktøjer. Hvis du har erfaring med agile metoder, vil du kunne genkende en del af dem i flow-værktøjerne.

Vi opfordrer dig til at tilmelde dig sammen med en kollega fra dit projektteam, afdeling eller organisation, så I kan støtte hinanden og udveksle erfaringer efter kursets forløb. Det vil sikre en bedre forankring af Half Double i jeres projekter.

 • Half Double certificering

  Som en del af Half Double træningen har du mulighed for at blive certificeret projektleder i Half Double metoden. Foundation eksamen tages på sidste kursusdag og er inkluderet i kursusprisen. Half Double Practitioner certificeringen er valgfri og tages efter kurset.

  Half Double Foundation certificering:
  For at få en Half Double Foundation certificering skal du bestå en multiple choice-test på kursets sidste dag. Foundation eksamen består af 40 spørgsmål, hvoraf du skal besvare 28 rigtige for at bestå.
  Foundation certificeringen er inkluderet i kursusprisen.


  Half Double Practitioner certificering:
  For at bestå Half Double Practitioner eksamen, skal du have haft mulighed for at anvende Half Double-metodologien i praksis.
  Ønsker du at tage Half Double Practitioner certificeringen, skal du efter Practitioner Class kontakte din træner. Det er din træner, som indstiller dig til certificeringen. Der er ingen tidskrav forbundet med dette, og du kan tage eksamen, når du er klar. Herefter skal du indsende dit ansøgningsskema til APMG (vores eksamensudbyder) senest 4 uger efter. Eksamen består af et interview (1 time) med en akkrediteret eksaminator.


  Det er valgfrit, om du vil tage Half Double Practitioner certificeringen og kurset kan godt tages uden certificering. Kurset vil dog klæde dig på til at bestå eksamenen, og vores trænere er godt rustet til at hjælpe dig med at opnå certificeringen. Flere af trænerne er akkrediterede eksaminatorer.
  Certificeringen koster 5.000 kr. ekskl. moms.

  Half Double er et varemærke tilhørende Half Double Institute. Alle rettigheder forbeholdes.

  Skriv eller ring til os for mere information.
 • Kursusforberedelse

  Half Double Foundation
  Inden kursusstart vil du modtage Half Double metodologiens Foundation Guide, som vi opfordrer dig til at læse inden kurset.
  Kurset er designet til at være hands-on, og du vil bruge meget af tiden på at anvende Half Double værktøjerne på en case. Det er derfor en god ide, hvis du har et projekt, som du kan bruge som case på kurset. En case kan for eksempel være “hvordan implementerer vi Half Double i vores virksomheds kommende digitale transformation”. Men det er også muligt at arbejde på generiske cases.

  Half Double Practitioner
  For at få det maksimale ud af Half Double Practitioner er det en forudsætning, at du har et projekt, eller er med i et projekt, hvor du kan afprøve nogle af værktøjerne fra Half Double metoden.
  For at bestå Half Double Practitioner eksamen, skal du have haft mulighed for at anvende Half Double-metodologien i praksis.

 • Kursusmateriale

  På Half Double kurset modtager du følgende kursusmateriale:

  • Bog: Half Double (projekter på den halve tid med den dobbelte effekt), af Michael Ehlers, Karoline Thorp Adland, Niels Ahrengot og John Ryding Olsson.

  • Half Double metodologiens Foundation Guide (e-bog)

  • Half Double Foundation 3-dages træningsprogram

  • Half Double Methodology Pocketbook

  • Ignite træningens læringsmål og -effekt

 • Hvorfor vælge Half Double

  Half Double-metodologien bygger på solid forskning og får stigende anerkendelse både i Danmark og internationalt. Den er udviklet af Industriens Fond, Aarhus Universitet og Implement Consulting Group og er blevet testet og valideret gennem adskillige projekter i forskellige brancher og projekttyper – og den virker.

  En Half Double-certificering kan derfor skabe værdi, uanset hvilken type projekt du arbejder med.

  På vores Half Double-kurser lærer du, hvordan du som projektleder kan sikre fremdrift og tidlig effekt i dine projekter. Med personlig sparring, teori og konkrete værktøjer bliver du klædt på til at køre projekter med Half Double-metodologien.

  Mange af vores trænere har været med til at udvikle Half Double-konceptet og arbejder med metodologien til daglig. Derfor er indholdet på vores kurser altid baseret på den seneste viden og erfaringer fra konkrete projekter.

 • Læs mere om ideerne bag Half Double-metoden

  Kurserne i pakken:

 • 1

  Half Double Foundation

  Half Double Foundation klæder dig på til at lede projekter med Half Double metoden, og opnå mere effekt på kortere tid i dine projekter. Kurset giver dig både teoretiske færdigheder og praktiske værktøjer, der ruster dig til at bruge Half Double fra dag et i din hverdag som projektleder.

   Læs mere
  • 2

   Half Double Practitioner

   Ét er at kende teorien. Noget andet er at kunne anvende den i praksis. På Half Double Boost og Practitioner class handler det om at anvende Half Double-metoderne i dine egne projekter og reflektere over dine oplevelser og erfaringer.

    Læs mere
   • Netværk og erfaringsudveksling

    Deltagerne på kurset kommer fra en række forskellige virksomheder og brancher. Vi gør meget ud af at nyttiggøre dette, således at forskellige erfaringer, synspunkter og nuancer bliver bragt i spil. De mange praktiske øvelser og diskussioner er en oplagt mulighed for dig til at styrke dit netværk.

   • Sådan sikrer vi læring med effekt

    Kan du huske, hvordan det var at sidde på skolebænken? Sådan er det ikke hos os. Vores undervisning er energisk og involverer deltagerne så meget som muligt. Vi skifter mellem diskussioner, præsentationer, case-øvelser, erfaringsudvekslinger og iscenesatte øvelser. Du drukner altså ikke i slides, men lærer tingene på en sjov og engagerende måde.

    Læs mere om hvordan vi sikrer læring med effekt

   Praktisk vejledning

   Lotte Scharbau
   learn@implement.dk
   +45 4138 0040
   Louise Kærbo
   learn@implement.dk
   +45 4138 0040

   Faglig vejledning

   Thomas Kristian Ruth
   thkr@implement.dk
   +45 2244 3028