Half Double Foundation og Practitioner

IGNITE, BOOST og PRACTITIONER CLASS
 • Længde
  5 dage
 • Pris
  20.500,-
 • Sprog
  Dansk & Engelsk
Half Double er en ny og mere tidssvarende projektledelsesmetode, hvor fokus i højere grad er på den værdi, projektet skaber, fremfor projektets leverancer. Ved at fokusere på de tre kerneelementer flow, lederskab og effekt bliver resultatet kortere projekter med større værdiskabelse.

Om kurset

Half Double er en projekt- og porteføljemetodologi, som er udviklet af Industriens Fond, Aarhus Universitet og Implement Consulting Group. Vores trænere har personlig erfaring med metoden og praktisk erfaring med at anvende værktøjerne i projekter i både den private og offentlige sektor. Mange af vores trænere har desuden været med til at udvikle Half Double-konceptet og har arbejdet med Half Double siden da.

Kurset styrker din forståelse af Half Double metodologien og endnu vigtigere, hvordan den kan anvendes i praksis for at reducere projektets gennemløbstid og skabe effekt i hele projektet – ikke kun i slutningen. Undervisningen vil foregå på en nem, sjov og udbytterig måde.

Efter kurset modtager du et diplom fra Implement Learning Institute som bevis for, at du har gennemført Ignite-, Boost- og Practitioner class træningen. På Ignite kurset får du mulighed for at tage en Half Double Foundation certificering, som er inkluderet i kursusprisen. På Practitioner class bliver du klædt på til at tage den valgfrie Half Double Practitioner certificering, som kan tilkøbes i forbindelse med kurset. Implement Consulting Group er en af de få træningsorganisationer, der kan indstille dig til en Half Double Practitioner certificering.

Ignite-, Boost- og Practitioner class træningen dækker følgende hovedemner:

 • De tre kerneelementer effekt, flow og lederskab
 • Begrebet Local Translation, og hvordan det relaterer til de tre kerneelementer
 • Half Double metoderne og værktøjerne, og hvordan disse kan anvendes i praksis
 • Hvordan man vurderer en bestemt kontekst og tilpasser Half Double metoderne og værktøjerne for at opnå den ønskede effekt

Udbytte – når du vender tilbage til dit arbejde, vil du bl.a. være klædt på til:

 • At forstå de tre kerneelementer effekt, flow og lederskab, og hvordan metoden er designet som en fast kerne med større fleksibilitet, jo tættere du kommer på ydergrænsen
 • At vurdere en bestemt kontekst og tilpasse metoderne og værktøjerne til at opnå den ønskede effekt
 • At lede et projekt med et agilt og fleksibelt mindset
 • At benytte et sprog og en referenceramme, der gør dig i stand til at gennemføre projekter hurtigere og mere effektivt
 • At tilpasse Half Double metoderne og værktøjerne til din organisation
 • Trygt at anvende metoderne til at håndtere usikkerhed og motivere din projektejer til at engagere sig aktivt i et projekt
 • At levere effekt i projekter inden for en væsentligt reduceret tidsramme
 • At reducere projektets gennemløbstid betydeligt

Deltagerprofil

Kurset henvender sig til projektledere, programledere, PMO-medlemmer og projektdeltagere. Kurset er særligt relevant, hvis du har en rolle i projekter, hvor der er behov for at håndtere kompleksitet og for at skabe fremdrift og værdiskabelse.
Det er en fordel, hvis du har kendskab til projektarbejde og brugen og metoder indenfor klassisk projektledelse, da det giver mere udbytte af kurset, hvis du har styr på de grundlæggende projektværktøjer.
Vi opfordrer dig til at tilmelde dig sammen med en kollega fra dit projektteam, afdeling eller organisation, så I kan støtte hinanden og udveksle erfaringer efter kursets forløb. Det vil sikre en bedre forankring af Half Double-metoden i jeres projekter.

 • Half Double certificering

  Som en del af Half Double træningen har du mulighed for at blive certificeret projektleder i Half Double metoden. Foundation eksamen tages på sidste kursusdag og er inkluderet i kursusprisen. Half Double Practitioner certificeringen er valgfri og tages efter kurset.

  Half Double Foundation certificering:
  For at få en Half Double Foundation certificering skal du bestå en multiple choice-test på kursets sidste dag. Foundation eksamen består af 40 spørgsmål, hvoraf du skal besvare 28 rigtige for at bestå.
  Foundation certificeringen er inkluderet i kursusprisen.


  Half Double Practitioner certificering:
  For at bestå Half Double Practitioner eksamen, skal du have haft mulighed for at anvende Half Double-metodologien i praksis.
  Ønsker du at tage Half Double Practitioner certificeringen, skal du efter Practitioner Class kontakte din træner. Det er din træner, som indstiller dig til certificeringen. Der er ingen tidskrav forbundet med dette, og du kan tage eksamen, når du er klar. Herefter skal du indsende dit ansøgningsskema til APMG (vores eksamensudbyder) senest 4 uger efter. Eksamen består af et interview (1 time) med en akkrediteret eksaminator.


  Det er valgfrit, om du vil tage Half Double Practitioner certificeringen og kurset kan godt tages uden certificering. Kurset vil dog klæde dig på til at bestå eksamenen, og vores trænere er godt rustet til at hjælpe dig med at opnå certificeringen. Flere af trænerne er akkrediterede eksaminatorer.
  Certificeringen koster 5.000 kr. ekskl. moms.

  Skriv eller ring til os for mere information.
 • Kursusforberedelse

  Half Double Foundation
  Inden kursusstart vil du modtage Half Double metodologiens Foundation Guide, som vi opfordrer dig til at læse inden kurset.
  Kurset er designet til at være hands-on, og du vil bruge meget af tiden på at anvende Half Double værktøjerne på en case. Det er derfor en god ide, hvis du har et projekt, som du kan bruge som case på kurset. En case kan for eksempel være “hvordan implementerer vi Half Double i vores virksomheds kommende digitale transformation”. Men det er også muligt at arbejde på generiske cases.

  Half Double Practitioner
  For at få det maksimale ud af Half Double Practitioner er det en forudsætning, at du har et projekt, eller er med i et projekt, hvor du kan afprøve nogle af værktøjerne fra Half Double metoden.
  For at bestå Half Double Practitioner eksamen, skal du have haft mulighed for at anvende Half Double-metodologien i praksis.

 • Kursusmateriale

  På Half Double kurset modtager du følgende kursusmateriale:

  • Bog: Half Double (projekter på den halve tid med den dobbelte effekt), af Michael Ehlers, Karoline Thorp Adland, Niels Ahrengot og John Ryding Olsson.

  • Half Double metodologiens Foundation Guide (e-bog)

  • Half Double Ignite 3-dages træningsprogram

  • Half Double Methodology Pocketbook

  • Ignite træningens læringsmål og -effekt

  Kurserne i pakken:

 • 1

  Half Double Ignite

  Half Double metoden er en ny tilgang til projektledelse, som kan skabe kortere projekter med større værdiskabelse. Ved at kombinere agile værktøjer med klassiske projektledelsesmetoder sikrer Half Double metoden fremdrift, lederskab og effekt i dine projekter. Metoden er blevet testet og valideret gennem adskillige projekter i forskellige brancher og projekttyper – og den virker.

   Læs mere
  • 2

   Half Double Practitioner

   Ét er at kende teorien. Noget andet er at kunne anvende den i praksis. Dette kursus handler om at anvende Half Double-metoderne i praksis og reflektere over konsekvenserne. Kurset består af to sessioner, Boost og Practitioner class, hvor vi dykker dybere ned i Half Double-metodologien, hvordan du har anvendt den og vil anvende den, og vi fokuserer på nogle af de metoder, der har vist sig at være lidt vanskeligere at anvende i praksis.

    Læs mere
   • Netværk og erfaringsudveksling

    Deltagerne på kurset kommer fra en række forskellige virksomheder og brancher. Vi gør meget ud af at nyttiggøre dette, således at forskellige erfaringer, synspunkter og nuancer bliver bragt i spil. De mange praktiske øvelser og diskussioner er en oplagt mulighed for dig til at styrke dit netværk.

   • Sådan sikrer vi læring med effekt

    Kan du huske, hvordan det var at sidde på skolebænken? Sådan er det ikke hos os. Vores undervisning er energisk og involverer deltagerne så meget som muligt. Vi skifter mellem diskussioner, præsentationer, case-øvelser, erfaringsudvekslinger og iscenesatte øvelser. Du drukner altså ikke i slides, men lærer tingene på en sjov og engagerende måde.

    Læs mere om hvordan vi sikrer læring med effekt

   Praktisk vejledning

   Lotte Scharbau
   learn@implement.dk
   +45 4138 0040
   Louise Kærbo
   learn@implement.dk
   +45 4138 0040

   Faglig vejledning

   Thomas Kristian Ruth
   thkr@implement.dk
   +45 2244 3028