Zoom ind på mening

Hvad er det, der gør, at du står op om morgenen? Hvad er det, der gør, at du indimellem yder en ekstra indsats og sætter barren lidt højere for det, du gerne vil lykkes med – både på arbejde og hjemme? Hvad er det, der gør, at du lige nu læser denne artikel?

Forfattere

Pernille Koch Erichsen & Rikke Sick Børgesen Hoffmann

Hvis vi skulle svare med én sætning: Fordi det giver mening for dig! Og mening er netop omdrejningspunktet for denne artikel. Forskning viser nemlig, at hvis vi kan finde mening i vores arbejdsliv eller i vores privatliv, har vi direkte adgang til en af de stærkeste drivkræfter i os alle, der kan gøre os i stand til at udrette de utroligste ting og klare selv de mest ­udfordrende situationer.

Hvis du køber ind på præmissen om at mening er en af de stærkeste drivkræfter i os alle, så er der måske noget at hente i begrebet ”purpose-driven leadership”. ­Essensen i denne tilgang er at stille skarpt på, hvordan man som leder, medarbejder og organisation kan skabe rammerne for et meningsfuldt arbejde. Helt konkret betyder det at du skal arbejde på at blive endnu bedre til at navigere i ”menings­landskabet” og til at sætte retning i forhold til noget, der giver mening både for dig, for den enkelte medarbejder og for virksomheden.

Læse hele artiklen her: Zoom ind på mening