Facilitering & procesdesign

Kursus i facilitering & design af involverende processer

På kurset lærer du at designe effektive og ­inspirerende møder og workshops samt facilitere dem, så målet nås. Du får en teoretisk og praktisk viden om basal facilitering, hvad processer er, og hvordan de udvikler sig, således at du evner at facilitere komplekse situationer med forskellige deltagere.

Målgruppe
Kurset retter sig mod konsulenter, projektledere, ledere og andre, der er involveret i at drive forandringsprocesser i organisationer. Kurset giver en teoretisk indsigt samt en praktisk anvendelig værktøjskasse, som kan bruges til at sikre effektfulde forandringer.

Udbytte
Du bliver i stand til at designe og drive møder og workshops mere målrettet gennem teoretisk og praktisk inspiration til konkrete virkemidler.

Følgende emner behandles på kurset:

 • Design af effektive og inspirerende møder
 • Faciliteringsværktøjer
 • Kompleksitet og uforudsigelighed i forandringssituationer
 • Processpørgsmål
 • Håndtering af vanskelige møde-/workshopdeltagere
 • Praktiske øvelser/casearbejde

Når du kommer hjem, kan du:

 • Være facilitator af møder og workshops af mere kompleks karakter
 • Designe processer og møder/workshops der giver mere værdi og mening
 • Anvende og have afprøvet en lang række praktiske tips og tricks som facilitator
 • Skabe energifyldte sessioner gennem anvendelse af små, effektfulde virkemidler
 • Håndtere modstand
 • Se egne styrker og udviklingsmuligheder som facilitator

Efter kurset vil du have arbejdet med forskellige faciliteringsværktøjer, håndtering af grupper/gruppedynamik og have prøvet at designe og afholde effektive og inspirerende møder i praksis.

Efter kursusdagene vil du få til opgave at træne værktøjerne og diverse inputs fra kurset på din egen case, så du i praksis har afprøvet metoderne inden den individuelle coaching/sparring.

Kursets varighed: 3 timers kick-off, 2 sammenhængende træningsdage, 1 opfølgningsdag + individuel coaching/sparring i forhold til egen rolle og udfordringer som konsulent.

Individuel coaching/sparring
For at sikre forankring af det, der er blevet gennemgået på træningsdagene, tilbydes hver enkelt deltager individuel coaching/sparring. Du kan benytte dig af denne mulighed i op til et halvt år efter endt forløb.

Virksomhedstilpassede forløb
Kontakt Lotte Elleberg Møller eller Line Larsen, hvis I ønsker et virksomhedstilpasset forløb.

Undervisere

 • Lotte Elleberg Møller

  Lotte Elleberg Møller

  lmo@implement.dk

  +45 41 38 00 14

  Se profil

  Uddannelse
  Cand.scient. pædagogik og idræt Københavns Universitet. 
  Systemisk proceskonsulent, Dispuk
  Certificeret
  Whole Brain Practitioner (2012) 
  Erfaring og baggrund
  Lotte har 10 års erfaring som konsulent og 5 års ledererfaring fra jobbet som HR chef i Ballerup Kommune. Den røde tråd i Lottes arbejde har været en systemisk og pædagogisk vinkel på udvikling af ledere, medarbejdere, teams og organisationer i både offentlige og private organisationer. 
  Lotte har arbejdet med pædagogisk design af talentudvikling for Team Danmark og er en erfaren underviser, coach og proceskonsulent. Lottes sigte i opgaveløsningen er strategisk og pædagogisk, der tilsammen sikrer forretningsmæssig relevans og effekt. 
  Lotte er optaget af at sikre den læringsmæssige effekt og forankring hos den enkelte og i organisationen. Derfor arbejder hun ud fra en tese om, at effekt og læring kræver oplevelsen af relevans og meningsfuldhed for den enkelte. Undervisning og processer bliver tilrettelagt med en høj grad af involvering, samskabelse og er ofte case-baseret. Hun tager medansvar for deltagernes motivation og energi og tror på betydningen af, at mødet med konsulenten skal skabe oplevelsen af kompetence og lyst for at effekten bliver stor. 

   

  Skjul profil

 • Line Larsen

  Line Larsen

  lla@implement.dk

  41380028

  Se profil

  Uddannelse
  Kandidat i Virksomhedsledelse fra  Roskilde Universitet 

  Udgivelser
  Bog omkring Facilitering – Skab resultater gennem involvering (2016)
  Artikel omkring Ledelse af diversitet I projektgrupper – Børsens projektledelseshåndbog (2008)
  Artikel omkring Facilitering – Implement Consulting Group (2009)

  Certificering
  Facilitator, Leadership Strategies Institute (2011)
  Prosci Change Management (2013)
  Mindsetter Change Simulation (2011)
  Whole Brain® Master Trainer (2010)

  Baggrund og erfaring
  Line har 9 års konsulenterfaring med at udvikle og drive interne og eksterne forandringsprocesser i organisationer på medarbejder- og lederniveau. Line fungerer både som underviser og proceskonsulent inden for kompetenceudvikling af ledere, medarbejdere og konsulenter i mindre og større forandringsforløb. Særlige områder er forandringsledelse, teamudvikling, lederudvikling og proces facilitering af både mindre og større processer i både offentlige og private organisationer. Line er særligt optaget af at skabe maksimal relevans for deltagernes læring og arbejder ud fra en tese om at læring skal være tæt koblet til deltagernes hverdag, varieret og meningsfuld. Derfor bliver undervisningen tilrettelagt med deltagercases, relateringsøvelser samt løbende feedback og supervision, der tilsammen sikrer relevans og effekt af deltagerens udbytte.

  Skjul profil

Kontakt os for mere info
om indhold, pris og datoer

Kontakt Lotte Elleberg Møller
lmo@implement.dk
+45 4138 0014

Line Larsen
lla@implement.dk
+45 4138 0028